Vize Bilgileri


Sayın misafirimiz:                                                                                                                                                                                         

Vize için gerekli belgeler gezi tarihinden belirtilen gün öncesine kadar YİV TOUR a teslim edildiği takdirde, işlemler tarafımızdan yürütülür. Vize ücretleri pasaport hamiline aittir. Vize işlemlerini yüklenmek firmamızın sadece bir hizmeti olup, vize alma garantisi anlamını taşımamaktadır. Dolayısıyla, kişilerin kendileri ile ilgili sorunlarından ötürü konsolokluklar ca vize verilmemesi veya vizenin yetiştirilememesinden firmamız sorumlu tutulamaz.

 Aşağıda dökümünü bulacağınız vize için gerekli evraklar, firmamızın değil, başvuruların acenta aracılığı ile yapılmış olmasına bakılmaksızın, gerekli olan vizeleri vermeleri için istemiş olduğu evraklardır. Bu evraklardan herhangi birinin bulunamaması durumunda ise konsolosluklarca işlem yapılmayıp, tamamlanması istenmektedir. İstenmiş olan belgelerin eksiksiz olarak hazırlanıp bir defada gönderilmesi gerekmektedir

             Bilgilerinize                                                                                                                   

             YİVTOUR  Vize Bölümü

 

ÖNEMLİ  BİLGİLER :

*  24.09.2014 TARİHİNDEN SONRA HERHANGİ  BİR  SCHENGHEN ÜYESİ  ÜLKE KONSOLOSLUGUNDAN  PARMAK İZİ  VERİP VE RESMİNİZ ÇEKİLEREK VİZE                                   ALMADIYSANIZ BİR KEREYE MAHSUS TÜM   SCHENGHEN  ÜLKESİ  KONSOLOSLUKLAR SİZLERİ BİR KEREYE MAHSUS OLARAK KONSOLOSLUGA  BİZZAT PARMAK İZİ         VE RESİM ALMAYA DAVET ETMEKTEDİR. BU İŞLEMDEN SONRA BİRDAHA   KONSOLOSLURA  GİTMENİZE GEREK KALMAYACAKTIR. VİZENİZİ YİV TOUR ALACAKTIR

*  KONSOLOSLUKLAR  10 YILDAN ESKİ  PASAPORTLARA İŞLEM YAPMAMAKTADIR.

*  PASAPORT SÜRESİNİN  GEZİ TARİHİNDEN  İTİBAREN EN AZ 1 YILLIK SÜRESİ OLMASI GEREKMEKTEDİR.

*  SON  1  AY İÇİNDE   ÇEKİLMİŞ   CM X  CM 2  ADET  BİOMETRİK   ARKA ZEMİN  KESİNLİKLE BEYAZ  ÖN  CEPHEDEN  ALIN   AÇIK  DiŞLER   GÖZÜKMEYECEK  GÖZLÜK                  VARSA GÖZ BEBEGİNE DEGMİYECEK  ŞEKİLDE ÖN CEPHEDEN RENKLİ DAHA ÖNCE  PASAPORT VE VİZE İŞLEMLERİNDE  KULLANILMAMIŞ  RESİM  GEREKMEKTEDİR.

*   PASAPORTTA HAMİLİ İMZASI KISMI İMZALI VE MESLEK HANESİ DOLU OLMALIDIR .

*   PASAPORT  YIRTIK - DEFOLU - KATLANMIS – LEKELİ -  SOLUK OLMAMALIDIR.

*   KONSOLOSLUKLAR İLK DEFA SCHENGEN VİZESİ ALACAKLARI ŞAHSEN BAŞVURUYA  ÇAĞIRMAKTADIR.

*   BAŞÖRTÜLÜ  RESİMLERDE   ALIN - KULAKLAR  VE ÇENE MUTLAKA AÇIK OLMALIDIR.

*   BANKADAN ALINAN  ISLAK İMZALI HESAP DÖKÜMÜNÜN YANINDA  İMZA ATAN BANKA GÖREVLİSİNİNDE  İMZA SİRKÜLERİ  İSTENMEKTEDİR.

*   TÜM FOTOKOPİLER  A-4 KAĞIDI EBADINDA İSTENMEKTEDİR.

*   İÇİNDE  ESKİ  BİTMİŞ VİZELERİNİZ  OLAN  ESKİ  PASAPORT unuzu  MUTLAKA  YİV TOURA YOLLAYINIZ.

*   Vize formlarının çoğunda ÇİFT İMZA  yeri vardır.Her iki bölümde imzalanmalıdır

*   Fransa ve İngiltere dilekçeleri İNGİLİZCE   istemektedir.

*   Almanya-Yunanistan-İtalya-amerika  biometrik resim istemektedir.

*   İtalya ve İspanya Son 3 aylık Banka cüzdanının orjinalini veya bankadan ıslak imzalı hesap                              

     dökümünü  istemektedirler.

*   Bazı konsolosluk müşteri  ile birebir görüşme istemekte resim ve parmak izi almaktadır.

*   YUNANİSTAN KONSOLOSLUGU KIBRIS GİRİŞ KAŞESİ OLAN PASAPORTLARA  İŞLEM YAPMAMAKTA VE

     GÜMRÜKLERİNDEN GEÇİRMEMEKTEDİR

*   KONSOLOSLUKLAR DAHA ÖNCEKİ YILLARDA ALINMIS 10 YILLIK ESKİ PASAPORTLARA ARTIK iŞLEM

     YAPMAMAKTADIRLAR.

*   BAZI KONSOLOSLUKLAR ESKİ İPTAL OLMUŞ PASAPORTUNUZDAKİ GEÇERLİLİĞİ OLAN VİZELERİNİZİ

     KABUL ETMEMEKTEDİRLER.

 

                                         TÜRİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ  MESLEKLERE GÖRE  EVRAKLAR:

İŞVERENLER  İÇİN :

*     Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ  SAYFASI  bulunan  pasaport.

*     Firmanın antetli kağıdına, sirkülerde imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı şirket yazısı.  (Bu yazıda seyahat tarihi, seyahat amacı ve imza atanların isimleri           imzaların üstünde  bulunmalıdır.)

·         Firmanın imza sirküleri fotokopisi

·         Firmanın ticaret odası, sanayi odası veya esnaf derneklerinden alacağı yenitarihli faaliyet belgesi 

·         Firmanın vergi levhası  fotokopisi (Güncel olan)   

·         Firmanın son değişiklikleri içeren  Ticari sicil gazete fotokopisi

·         Gelir durumunu gösterir  yeni  tarihli  evrak fotokopileri

Kredi  kartı, içinde en az 3.000 tl  meblag  olan son 6 aylık  döküm olan banka cüzdanı ASLI,  veya  BANKADAN  ISLAK  İMZALI  yazı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul  Tapu fotokopisi , araba ruhsatı vs.  

·         Vukuatlı nüfüs aile kayıt örneği

·         Evlilik  cüzdanı fotokopisi   

·         TC numaralı  Nüfüs cüzdanı fotokopisi 

·         Beraber seyehat edeceğiniz aile üyelerinizin masraflarını karşıladığınıza dair  yazı

·         Var ise  eski pasaportunuz                                                      

ÇALIŞANLAR  İÇİN :

·         Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ SAYFASI  bulunan  pasaport.

·         Firmanın antetli kağıdına, sirkülerde imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı şirket yazısı. (Bu yazıda firmadaki görevi, izin  tarihi, seyahat amacı ve dönüşünde görevine devam   edeceği   belirtilmelidir.   ve imzalayanın imza sirküsü                              

·         İmza atanların isimleri imzaların üstünde bulunmalıdır. Bu yazı İLGİLİ  konsolosluga’  hitaben yazılacaktır .

·         Firmanın imza sirküleri fotokopisi

·         Firmanın ticaret odası, sanayi odası veya esnaf derneklerin den  alacağı  YENİ TARİHLİ faaliyet belgesi 

       Firmanın vergi levhası fotokopisi  (Güncel olan)         

·         Firmanın Ticari sicil gazete fotokopisi

·         Son 4 aylık maaş bodrosu

·         Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK  onay kaşesi ve  onbir rakamlı SSK numarası olan belge

·         İşe giriş bildirgesi 1 YILDAN az ise bir önceki SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi gereklidir.

·         Son 3 ay  maaş bordosu orjinali  veya fotokopisi

·         SSK primlerinin yattığını gösteren son 3 aylık  çizelgenin fotokopisi

·         Gelir durumunu gösterir yeni tarihli evrak fotokopileri

        Kredi kartı,

        Yeni işlenmiş   içinde en az 3000 tl  olan  son 6 aylık döküm olan banka cüzdanı ASLI,  veya BANKADAN  ISLAK İMZALI  yazı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul   tapu fotokopisi   

·         Araba ruhsatı vs.

·         Vukuatlı nüfus aile kayıt örnegi 

·         Evlilik  cüzdanı fotokopisi 

·         TC numaralı  Nüfüs cüzdanı   fotokopisi

·         DEVLET MEMURU ise kimlik belgesi

·         Beraber seyehat edeceğiniz aile üyelerinizin masraflarını karşıladığınıza dair  yazı

·         Var ise  eski pasaportunuz                           

EMEKLİLER  İÇİN :

·         Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ SAYFASI  bulunan  pasaport.

·         Seyahat Tarihi, seyahat amacı, ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı dilekçe

·         Emeklilik belgesi fotokopisi

·         Emekli maaşı cüzdanı veya bankadan yazı

·         Gelir durumunu gösterir evrak fokopileri.

·         Kredi kartı, içinde 3000 TL meblag  olan son 6 aylık  banka cüzdanı ASLI,  veya BANKADAN

ISLAK İMZALI  döküm yazısı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul  tapu  fotokopisi  

·         Araba ruhsatı

·         Vukuatlı nüfus aile kayıt örnegi

·         Evlilik  cüzdanı fotokopisi

·         TC numaralı  nufüs cüzdanı fotokopisi

·         Beraber seyehat edeceğiniz aile üyelerinizin masraflarını karşıladığınıza dair  yazı

·         Var ise  eski pasaportunuz     

ÖĞRENCİLER İÇİN :

·         Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ SAYFASI  bulunan  pasaport.

·         Okuldan alınmış  ıslak imzalı   Öğrenci belgesi 

·         Ailesinin yukarda belirtilen  tüm  evrakları 

·         Aileden alınmıs  tüm  masrafların karşılandıgına  dair  dilekce

·         TC  numaralı Nüfüs cüzdanı fotokopisi

·         18 yaşından küçük çocuklara anne babadan muvafakatname

·         Vukuatlı nüfus aile kayıt örneği

·         Var ise  eski pasaportunuz    

                     

EV HANIMLARI  İÇİN:

·         Eşinin yukarda belirtilen tüm evrakları

·         Eşinin yazdığı masrafların eşinin tarafından karşılanacağına dair dilekçe.

·         Kredi kartı, içinde 3000 TL meblag  olan son 6 aylık  banka cüzdanı ASLI,  veya  BANKADAN    ISLAK İMZALI  döküm yazısı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul tapu  fotokopisi  

·          Araba ruhsatı

·          Vukuatlı nüfus aile kayıt örnegi

·          Evlilik  cüzdanı fotokopisi ve  

·          TC numaralı  Nüfüs cüzdanı fotokopisi  

·          Var ise  eski pasaportunuz                          

SANATKARLAR VE SERBEST MESLEK MENSUPLARI  İÇİN :

*     Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ SAYFASI  bulunan  pasaport.

*     Firmanın antetli kağıdına, sirkülerde imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı şirket yazısı. (Bu yazıda seyahat tarihi, seyahat amacı ve imza atanların isimleri

        imzaların üstünde bulunmalıdır.)

·         Firmanın imza beyannamesi

·         Firmanın bağlı olduğu odadan  yeni  tarihli faaliyet belgesi 

·         Firmanın vergi levhası fotokopisi (Güncel olan)   

·         Firmanın kuruluş ve  son değişiklikleri içeren  Ticari sicil gazete fotokopisi

·         Gelir durumunu gösterir yeni tarihli evrak fotokopileri

 Kredi kartı,    İçinde en az 3.000 tl  meblag  olan son 6 aylık  döküm olan banka cüzdanı ASLI, veya  veya BANKADAN ISLAK İMZALI  yazı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul  Tapu fotokopisi , araba ruhsatı vs.  

·         Vukuatlı nüfüs aile kayıt örneği

·         Evlilik  cüzdanı fotokopisi   

·         TC numaralı  Nufus cüzdanı fotokopisi 

·         Beraber seyehat edeceğiniz aile üyelerinizin masraflarını karşıladığınıza dair  yazı

·         Var ise  eski pasaportunuz                            

DOKTORLAR-AVUKATLAR-ECZACILAR-MÜHENDİSLER-DİŞ HEKİMLERİ   İÇİN :

*     Geçerli ve EN AZ 2 ADET BOŞ  SAYFASI  bulunan  pasaport.

*     Firmanın antetli  kağıdına, sirkülerde  imza yetkisi olan kişilerin imzalayacağı  şirket yazısı.  (Bu yazıda seyahat tarihi, seyahat amacı ve imza atanların isimleri         imzaların   üstünde  bulunmalıdır.)

·         İmza beyannamesi (Firmanın imza sirküleri fotokopisi)

·         Baglı olunan odadan   alacağı yeni tarihli faaliyet belgesi 

·         İlgili yıla ait  vergi levhası fotokopisi (Güncel olan)   

·         Kuruluş ve  son değişiklikleri içeren  Ticari sicil gazete fotokopisi

·         Gelir durumunu gösterir yeni tarihli evrak fotokopileri

 Kredi kartı,    İçinde en az 3.000 tl  meblag  olan son 6 aylık  döküm olan banka cüzdanı  ASLI, veya  veya  BANKADAN ISLAK İMZALI  yazı  ve imzalayanın imza sirküsü

·         Gayrimenkul  Tapu fotokopisi , araba ruhsatı vs.  

·         Vukuatlı nüfüs aile kayıt örneği

·         Evlilik  cüzdanı  fotokopisi   

·         TC numaralı  Nüfüs cüzdanı fotokopisi 

·         Beraber seyehat  edeceğiniz aile üyelerinizin masraflarını   karşıladığınıza   dair  yazı

·         Var ise eski pasaportunuz                                       

 

 


MAVİ


YEŞİL


GRİ


KIRMIZI

ÜLKE
UMUMA MAHSUS
HUSUSİ DAMGALI
HİZMET
DİPLOMATİK
A.B.D
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
ALMANYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
ANDORRA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
ARJANTİN
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
ARNAVUTLUK
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
AVUSTRALYA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
AVUSTURYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
BAHREYN
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(Sınır kapısından
alınabilir)
BELÇİKA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
BELARUS(BeyazRusya)
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
BOLİVYA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
BOSNA-HERSEK
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
BREZİLYA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
BULGARİSTAN
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
(1 Ay)
(1 Ay)
ÇEK CUMHURİYETİ
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
ÇİN HALK CUMH.
Vize Var
Vize Yok
Vize Var
VizeYok
(1 Ay)
(1 Ay)
(1 Ay)
DANİMARKA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
ESTONYA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
(30 gün)
FİNLANDİYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
FRANSA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
GÜNEY AFRİKA CUM.
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Var
(30 gün)
(30 gün)
(30 gün)
(30 gün)
GÜNEY KORE
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
GÜRCİSTAN
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
HIRVATİSTAN
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
HİNDİSTAN
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
HOLLANDA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
HONG KONG
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
İNGİLTERE
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
İRLANDA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
İSPANYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
İSVEÇ
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
İSVİÇRE
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
İTALYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
(90 gün)
(90 gün)
(90 gün)
JAPONYA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
KAMBOÇYA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
KAMERUN
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
KANADA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
KATAR
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
K.K.T.C
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
KÜBA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
LAOS
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
LETONYA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
LİTVANYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
LÜKSEMBURG
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
( 90 gün)
( 90 gün)
( 90 gün)
MACARİSTAN
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
MAKEDONYA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
MALEZYA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
( 30 gün)
( 30 gün)
( 30 gün)
( 30 gün)
MALTA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
MEKSİKA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
MISIR
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
MOLDOVA
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
MONACO
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
( 90 gün)
( 90 gün)
( 90 gün)
NORVEÇ
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
( 90 gün)
( 90 gün)
( 90 gün)
PARAGUAY
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
PERU
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
POLONYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
PORTEKİZ
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
( 90 gün)
( 90 gün)
ROMANYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
RUSYA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
SAN MARİNO
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
SIRBİSTANKARADAĞ
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
SİNGAPUR
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
SLOVAKYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
SLOVENYA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
SURİYE
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
SUUDİ ARABİSTAN
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
ŞİLİ
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
TAYLAND
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
UKRAYNA
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
URUGUAY
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
VATİKAN
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
VENEZUELA
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
Vize Yok
( 90 gün)
( 90 gün)
( 90 gün)
( 90 gün)
VİETNAM
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
YENİ ZELANDA
Vize Var
Vize Var
Vize Var
Vize Var
YUNANİSTAN
Vize Var
Vize Var
Vize Yok
Vize Yok

 

Yukarı Çık